Kakor

 

 

 

Lyxbullar


100 g jäst, 1 ½ dl mjölk, 3 hg smält smör, 2 msk socker, 
1 dl grädde eller mjölk, 2 ägg, 9 dl mjöl


Fyllning: 
2 dl florsocker, 150 g margarin


Blanda jästen med 1 ½ dl mjölk. Låt stå i kylen i 50 min. Smält under tiden smöret och låt det svalna, blanda det med grädden och sockret. Tillsätt jästblandningen och äggen plus mjöl. Baka ut och bred över fyllningen. Rulla ihop och skär i skivor, lägg i formar. Grädda i 225-250grader i ca 10 min. 
(ca 60 bullar) 

 

KLADDKAKA 

1 ½ dl strösocker, 1 ½ - 2 dl vetemjöl, 1 dl O´boy, 2 msk kakao, 1 msk vaniljpulver 

Detta blandas ihop... Tillsätt sedan... 
2 msk smält smör, 1 ½ - 2 dl mjölk, ½ dl grädde ev 10 droppar av citrondroppar 

Rör ihop allt med visp till en jämn smet. 
Smöra och bröa en form med låga kanter. 

Grädda i 175 gr i ca 20-25 min... Njut..

 

.

 

 

 


 

MOROTSKAKA 

Det här behövs till 30 - 35 bitar: 

4 ägg, 4 dl strösocker,  4 dl vetemjöl (240g),  1 tsk kanel , 1 tsk vaniljsocker 
2 tsk bakpulver, 200g smält smör,  6 dl fint rivna morötter (350g) 

Glasyr / smörkräm: 125 g rumsvarmt smör , 1 dl mjukost (vanlig svensk mjukost) 
3 dl florsocker , 2 tsk vaniljsocker 

Gör så här: 

1. Sätt på ugnen på 200oC. Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggblandningen tillsammans med smält smör och rivna morötterna. Blanda allt. 
2. Bred ut smeten i en längpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt kakan svalna helt. 
3. Vispa med en elvisp smöret och mjukosten. Tillsätt först 2 dl av florsockret och fortsätt vispa tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt resten av florsockret och vispa ytterligare ca 1 minut. Bred glasyren över kakan kyl och skär kakan i rutor. 

 

 

 

 

Sverige-kakan 

3 ägg , 3 dl socker,  1 dl hett vatten , 3 dl vetemjöl . 2 tsk bakpulver 

Vispa ägg och socker, tillsätt det heta vattnet, rör sist ned mjöl och bakpulver. 
Använd en rund, smord och bröad form. Grädda kakan i 35-40 min i 200 grader. 

Kräm: 125 gr smör el marg,  1 dl mjölk el grädde, 4 msk vaniljsocker 

Krämen kokas ihop, dela den avsvalnade kakan i två delar och häll krämen på båda snittytorna. Lägg ihop. 

Ät och njut

 

 

 

 

Amerikanska blåbärsmuffins

Portioner: 6 st 

Ingredienser: 150 g smör eller margarin , 2 dl socker , 2 ägg,  1 tsk vaniljsocker 
½ dl mjölk,  3 dl vetemjöl,  1 tsk bakpulver,  100 g blåbär (ca 2 dl),  25 g mandelspån 

Tillagningstid: Över 20 min 

Gör så här 
Rör matfett och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker och mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. 

Fyll smeten i en smord muffinspanna för 6 stora muffins eller i pappersformar. Tryck i blåbären med en sked. Strö över mandelspånen. Grädda i 200°C, ca 15 min. 
Låt muffinsarna svalna i pannan innan de lossas.

 

 

Sockerkaka

2 ägg,  2 dl socker,  2¾ dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver 
1 dl mjölk eller grädde, 50 g smör (smält) 
1 tsk vaniljsocker . 

Vispa ägg och socker pösigt (vitt). Tillsätt smaktillsatsen. Rör i vetemjölet blandat med bakpulvret och häll i mjölk/grädde och det smälta smöret. Blanda smeten försiktigt. Häll den i smord och bröad form (1½ liter). Grädda i 175° ca 35-40 minuter. 

 

 

Välkommen

Välkommen till redhotlips68.n.nu.

Facebook

Skånsk Mat

 Kakor

Julen

Love

Elvis 2

 

Marilyn Monroe

 

 

 

Tandblekningstest

 

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)